CHILDREN SMBERS HAPPY HAPPY KOREA TET

Every year on March 3 of the lunar calendar, on the occasion of the Han Thuc New Year, Vietnamese people often have the custom of offering their ancestors a dish of floating cake and vegetarian cake. This is not only a traditional cultural beauty but also a beauty in culinary art. To make the Korean New Year of young SMBers memorable, on April 5 (March 1, 2019 lunar calendar), the students at Sunshine Maple Bear Kindergarten had the opportunity to experience working activities. Water cake is very interesting.

Let’s take a look at some pictures in the “festival” of vegetarian cakes of young SMbers.

Để bắt đầu cho việc làm bánh từ những viên đường phên làm nhân xinh xinh vuông vắn, những hạt vừng được rang thơm lừng đến những đĩa bột nếp trắng phau mềm dẻo. Ngoài ra, bột còn được nhuộm thêm các màu xanh, đỏ, vàng bắt mắt từ củ dền, quả gấc, rau má.
To start the cake making, from the sugar cubes made with beautiful square fillings, the sesame seeds are fragrantly roasted to the soft white glutinous rice flour plates. In addition, the powder is also dyed with eye-catching blue, red, and yellow colors from beets, gac fruit, and centella asiatica.
 Dưới sự hướng dẫn và giúp đỡ của các cô giáo, những chú gấu Teddy, Koala, Panda và Polar đã vào vai thợ làm bánh, thực hiện hầu hết các công đoạn: nhào bột, nặn bánh, nhồi nhân bánh. Bạn nào cũng tham gia vào hoạt động trải nghiệm với niềm hứng khởi và say mê.
Under the guidance and help of teachers, Teddy, Koala, Panda and Polar bears played the role of bakers, performing most of the stages: kneading dough, shaping cakes, stuffing cakes. You all participate in the experiential activity with excitement and passion.
Sau khi nặn xong những viên bánh trôi nước tròn trịa, xinh xắn, các bạn nhỏ đều không giấu nổi sự tự hào và thích thú khi lần đầu tiên được tự tay tham gia một hoạt động thú vị. Bạn nào cũng ngắm nhìn, hít hà, rồi mới từ từ nhấm nháp từng chút một cái vị dẻo dẻo, ngọt ngào, thơm thơm bùi bùi của viên bánh.
After molding the round, pretty water-flooded cakes, the children couldn’t hide their pride and excitement when they were able to participate in an interesting activity for the first time. Everyone watched, inhaled, and then slowly savored little by little the supple, sweet, sweet aroma of the cake.
Sản phẩm cuối Acùng chính là những đĩa bánh trôi nước thơm mùi bột nếp, mùi đường phên, mùi vừng và có màu sắc vô cùng bắt mắt, hấp dẫn.
The final product is a plate of floating cakes scented with glutinous rice flour, sugar, and sesame, with extremely eye-catching and attractive colors.
Sản phẩm cuối cùng là những đĩa bánh trôi nước thơm mùi bột nếp, mùi đường phên, mùi vừng... và có màu sắc vô cùng bắt mắt, hấp dẫn. Đó dường như là một hoạt động hết sức mới mẻ và ý nghĩa đối với các bạn nhỏ trong năm học đầu tiên dưới mái nhà chung Sunshine Maple Bear. 
The experience of making floating cakes not only helps young SMBers practice their ingenuity and flexibility, but also helps them understand more about the traditional customs of their homeland. Since then, more proud and conscious of preserving the good traditions of the nation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.